Asianajaja Sakari Halonen on kutsuttu Asianajotoimisto Bird & Bird Oy:n osakkaaksi 1.8.2016 lukien. Bird & Birdin osakkaana Sakari tulee yhdessä osakas Jesper Nevalaisenkanssa vetämään (Co-Head) toimiston Teknologia ja kommunikaatio -praktiikkaa. Helsingin toimiston Teknologia ja kommunikaatio -praktiikka toimii kiinteänä osana Bird & Birdin kansainvälistä Tech & Comms -asiantuntijaryhmää.

Sakarilla on yli viidentoista vuoden kokemus kaupallisista sopimuksista, vaativista IT-toimintojen ja liiketoimintaprosessien ulkoistuksista sekä IT-alan järjestelmähankkeista. Hän on lisäksi erikoistunut teknologialiitännäisiin yritysjärjestelyihin ja hoitaa IT-järjestelmiin liittyviä riitoja sekä toimii välimiehenä teknologialiitännäisissä välimiesmenettelyissä. Sakari on tunnettu ja kysytty luennoitsija IT- ja sopimusoikeuteen liittyvissä tilaisuuksissa.

Sakari on ollut Suomen Asianajajaliiton jäsen vuodesta 2004 ja valmistunut oikeustieteen kandidaatiksi Helsingin yliopistosta. Sakari siirtyy Bird & Birdille Asianajotoimisto Dittmar & Indreniukselta, jossa hän on ollut osakkaana vuodesta 2009 alkaen ja on vastannut toimiston Technology & Outsourcing -ryhmästä sekä toiminut johtoryhmän jäsenenä. Ennen Dittmar & Indreniukselle siirtymistään Sakari työskenteli Bird & Birdin edeltäjän Asianajotoimisto Fennican palveluksessa.

Suomen toimiston toimitusjohtaja Jaakko Hietala kommentoi: ”Sakarin tulo vahvistaa entisestään Helsingin toimistomme vahvaa Teknologia ja kommunikaatio -praktiikkaa ja tarjoaa erinomaisen lähtökohdan kehittää ryhmää edelleen. Toivotamme Sakarin lämpimästi tervetulleeksi osaksi tiimiämme.”

Jesper Nevalainen kommentoi: ”On ilo toivottaa Sakari tervetulleeksi yhteen Suomen johtavista teknologiajuridiikan tiimeistä ja päästä yhdessä kehittämään praktiikkaa edelleen.”

”Hienoa päästä osaksi tiivistä kansainvälistä organisaatiota. Odotan kovasti työskentelyä kollegoiden kanssa erityisesti muissa Pohjoismaissa sekä muualla Euroopassa, Aasiassa ja Lähi-idässä”, Sakari Halonen kommentoi.