money-laundering-1963184_960_720

Pohjoismaiden ja Baltian finanssivalvontaviranomaisten johtajat tapasivat tänään Tukholmassa ja sopivat maiden välistä yhteistyötä vahvistavista toimenpiteistä rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen torjumiseksi. 

Ensimmäinen askel on vahvistaa nykyistä maiden välisen rahanpesun estämisen valvonnan yhteistyömallia.

Viranomaiset sopivat tapaamisessa seuraavista toimista:

  • Suomen, Ruotsin, Tanskan, Norjan, Islannin, Viron, Latvian ja Liettuan viranomaiset muodostavat työryhmän, joka toimii jatkuvassa ja säännöllisessä yhteistyössä sekä vaihtaa kokemuksia ja tietoa rahanpesun ehkäisemiseksi tehokkaasti. Jatkossa rahanpesun estämisen valvonta on vahvemmin koordinoitua Pohjoismaiden ja Baltian alueella.
  • Jatkuvan ja pitkäaikaisen yhteistyön virallistamiseksi valmistellaan myös aiesopimus (Memorandum of Understanding, MoU).