pcx0eylvvqswndtdkqp8

pcx0eylvvqswndtdkqp8

Lain kokonaisuudistus aloitettiin vuonna 2016 työ- ja elinkeinoministeriön asettamassa työryhmässä. Tavoitteena on, että uudistettu tavaramerkkilaki astuisi voimaan 1.1.2019. Lisäksi lailla saatetaan kansallisesti voimaan EU:n tavaramerkkidirektiivin ja Singaporen sopimuksen sisällöt.

Tavaramerkkilain kokonaisuudistus on tarpeen, koska voimassa oleva tavaramerkkilaki on vanhentunut sekä epäyhtenäinen siihen tehtyjen lukuisten muutosten seurauksena. Tavoitteena on ollut selkeä ja moderni laki, joka mahdollistaa täydellisen sähköisen asioinnin. Lisäksi uudistus sisältää uudenlaisen tavaramerkin hallinnollisen menettämis- ja mitätöintimenettelyn. Jatkossa tavaramerkin menettämistä ja mitätöintiä voi hakea myös PRH:sta. Nykyisin menettämistä ja mitätöintiä on mahdollista hakea vain markkinaoikeudesta.

Seuraava vaihe hankkeessa on, että hallitus antaa eduskunnalle esityksen uudeksi tavaramerkkilaiksi.

Lue lisää lakiuudistushankkeesta valtioneuvosto.fi-verkkosivustolta.