leo_lagerstam_extrakuva

Asianajaja, varatuomari Leo Lagerstam Kuvaoikeudet: Asianajotoimisto Facta

Asianajaja, varatuomari Leo Lagerstam aloitti 1.3.2018 Asianajotoimisto Factan asianajajana ja osakkaana. Lagerstamilla on erittäin vahva, useiden vuosien kokemus yritysjuridiikasta, laajoista yritysjärjestelyistä, työoikeudesta sekä insolvenssioikeudesta. Arvostettu Chambers Europe Guide on hiljattain rankannut Lagerstamin yhdeksi Euroopan parhaaksi insolvenssioikeuden asianajajaksi. 

Asianajotoimisto Facta on yksi maan suurimpia ja kokeneimpia, erityisesti siviilioikeuteen ja liikejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto. Asianajaja, varatuomari Leo Lagerstam vahvistaa 17 ammattilaisen joukkoa vankalla kokemuksellaan. Ennen siirtymistään Asianajotoimisto Factaan Lagerstam on työskennellyt useita vuosia Specialist Partnerina ja praktiikanvetäjänä yhdessä Suomen suurimmista asianajotoimistoista. Lagerstam tuo Asianajotoimisto Factaan uutta osaamista erityisesti yritysjuridiikasta ja insolvenssioikeudesta.

– Minulla on useiden vuosien kokemus yritysjuridiikasta ja laajoista yritysjärjestelyistä. Työoikeuden saralla neuvon asiakkaita kaikissa työoikeudellisissa kysymyksissä, ja lisäksi omaan kattavaa kokemusta riita-asioiden ja erityisesti työoikeudellisten riita-asioiden oikeudenkäynneistä, Lagerstam sanoo.

Insolvenssioikeuden parissa Lagerstam on työskennellyt jo 20 vuotta. Pitkä kokemus on tehnyt Lagerstamista vahvan asiantuntijan, ja hänet onkin nimitetty lukuisien konkurssipesien pesänhoitajaksi ja yrityssaneerausten selvittäjäksi. Hän on saanut insolvenssioikeuden osaamisestaan Chambers Europe Guidelta tunnustuksen, jota on vuosien varrella harvoin jaettu Suomessa pääkaupunkiseudun ulkopuolella toimivalle asianajajalle. Chambers Europe Guide on alan arvostettu järjestö, joka on rankannut Euroopan parhaita asianajajia jo vuodesta 1990 lähtien.

– Olen hoitanut muun muassa konsernien laajoja konkurssimenettelyjä ja myös pörssiyhtiöiden konkursseja, jotka ovat Suomessa erittäin harvinaisia. Nimitykset niiden pesänhoitajaksi viestivät vahvasta luottamuksesta osaamiseeni. Chambers Europe Guide rankkasi minut myös yhdeksi Europan parhaaksi insolvenssijuristiksi. Tunnustuksen yhteydessä sain kiitosta muun muassa poikkeuksellisen vahvasta osaamisestani ja erinomaisista vuorovaikutustaidoistani, Lagerstam kertoo.

Suomesta löytyy tällä hetkellä suhteellisen vähän laaja-alaista ja syvällistä insolvenssioikeuden osaamista.

– Insolvenssioikeus on harvinainen osaamisalue. Kyseessä on oikeudenala, jota ei oikeastaan voi kirjoja lukemalla oppia, vaan osaaminen karttuu hyvien mentorien ja vuosien kokemuksen kautta. Lähden määrätietoisesti kasvattamaan insolvenssioikeudesta yhtä Factan merkittävää erikoistumisaluetta, sanoo Lagerstam.