OIKEUSMEDIA

Oikeusmaailman uutiset

Tavaramerkkilaki uudistetaan – tavoitteena uusi laki 1.1.2019 alkaen

pcx0eylvvqswndtdkqp8

Lain kokonaisuudistus aloitettiin vuonna 2016 työ- ja elinkeinoministeriön asettamassa työryhmässä. Tavoitteena on, että uudistettu tavaramerkkilaki astuisi voimaan 1.1.2019. Lisäksi lailla saatetaan kansallisesti voimaan EU:n tavaramerkkidirektiivin ja Singaporen sopimuksen sisällöt.

Tavaramerkkilain kokonaisuudistus on tarpeen, koska voimassa oleva tavaramerkkilaki on vanhentunut sekä epäyhtenäinen siihen tehtyjen lukuisten muutosten seurauksena. Tavoitteena on ollut selkeä ja moderni laki, joka mahdollistaa täydellisen sähköisen asioinnin. Lisäksi uudistus sisältää uudenlaisen tavaramerkin hallinnollisen menettämis- ja mitätöintimenettelyn. Jatkossa tavaramerkin menettämistä ja mitätöintiä voi hakea myös PRH:sta. Nykyisin menettämistä ja mitätöintiä on mahdollista hakea vain markkinaoikeudesta.

Seuraava vaihe hankkeessa on, että hallitus antaa eduskunnalle esityksen uudeksi tavaramerkkilaiksi.

Lue lisää lakiuudistushankkeesta valtioneuvosto.fi-verkkosivustolta.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 0405563129
email: oikeusmedia(@)victoriamedia.fi
Gmail: oikeusmedia(@)gmail.com

OIKEUSMEDIA SOMESSA!!